Three separate fireplaces, each of them connected to a concrete gable, defines the body of Cabin Nerskogen.

A concrete cabin in the mountains of central Norway, defined by three gabled roofs with three separate fireplaces at the end of each wing. A plan following the terrain and a 22-meter long window creates a close relationship between the spatial structure on the inside and the sloping terrain, with birch trees and heather, on the outside.

The cabin is placed in the alpine landscape of Trollheimen, in central Norway. The 120 square meter building has three wings, connected in a star formed plan. The program consists of a large living room, three bedrooms, a sauna, a ski preparation room, bathrooms, and an annex. The cabin is carefully placed and tailored for the sloping landscape, ensuring no alteration or harm to the nearby terrain.

Both the sloping terrain and the trees and heather nearby remained untouched as the cabin simply drops into the hillside demanding no alteration or modification of the nearby landscape.

The cabin is clad in carbonized ore pine and concrete. The interior is lighter, fully covered in waxed poplar veneer. All main materials and products are locally made and produced, ensuring environmental and economic sustainability to the projects.

 

TEAM:

Håkon Matre Aasarød, Sigrid Bjørkum and Kurt Breitenstein

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2017/02/Skjermbilde-2018-01-03-kl.-18.06.07.png

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2017/02/Concrete_Cabin_2.jpg

In process: Foundation work In process (private photo)

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2017/02/Nerskogen_h__2018.jpg

In process: Carbonized wood (private photo)

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2017/02/Nerskogen_v_2018_b.jpg

(Private photo)

Cabin Nerskogen is defined by three separate fireplaces, each of them connected to a concrete gable.

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2017/02/Nerskogen_h_2018_c.jpg

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2017/02/Nerskogen_v_1-1.jpg
http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2017/02/Nerskogen_h_1.jpg

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2017/02/Nerskogen_h_3.jpg