The Inverted Pavilion is an investigation of the oddball combination of the open form and a closed, introvert program.

In the initial stages of developing a street gallery on Lasipalatsi / Helsinki, we were challenged to create an intimate and closed space, with an open and public expression. The work included a series of models and sketches designed in close dialogue with the directors of Helsinki Mobile Museum of Modern Art.

The investigation was conducted by Magnus Kvalheim, Anders Grinde and Einar Elton, as a part of the studio course at AHO (The Oslo School of Architecture and Design) led by Håkon Matre Aasarød / Vardehaugen.

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2013/06/Investigations_pavilion.jpg

Skylight pavilion

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2013/06/Investigations6.jpg

Massive small point

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2013/06/Investigations1100.jpg

Shy Village

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2013/06/Investigations.jpg

Curved Character

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2013/06/Investigations5.jpg

Public implotion