Cabin Kiladalen had quite a journey: The lakeside house in Sweeden used to be an indoor design exhibition in Norway.

The cabin is carefully placed in sloping terrain, next to a beautiful lake in Shäffle / Sweden. The project is designed as two separate pavilions, one vertical and one horizontal. Both were placed on a concrete ledge a short walk from the lakeside.

The project was initially designed as the main exhibition at the annual Oslo Design Fair in 2019. The main theme of the exhibition was and environmental consciousness and sustainable design. Whilst the traditional exhibition design expires as soon as the fair is over, Vardehaugen designed a scenography that could last for decades to come: Eight CLT pavilions with the prospect of being transformed into cabins.

Two of these pavilions were moved to Kiladalen, recycled, and re-erected.

 

Team: Håkon Matre Aasarød, Einar Elton, Magnus Kvalheim and Aslak Haanshuus.

 

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Landscape_Kiladalen_WEB_03.jpg http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Landscape_Kiladalen_WEB_01_REV.jpg

The project was initially designed as the main exhibition at the annual Oslo Design Fair in 2019.

Photo: Inger Marie Grini

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/ODF_Portrait_01.jpg
http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/ODF_Landscape_A1.jpg

Photo: Inger Marie Grini

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/ODF_Portrait_03-scaled.jpg

Photo: Inger Marie Grini

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/ODF_Landscape_B1.jpg

Photo: Inger Marie Grini

Photo: Inger Marie Grini

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/ODF_Portrait_02.jpg
http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Landscape_Kiladalen_WEB_Construction-kopi.jpg

Construction site (December 2020)

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Landscape_Kiladalen_WEB_Construction_2.jpg

Construction site (December 2020)