Villa Tiller is a compact yet spatially rich family house, defined by a series of squares.

Villa Tiller is a compact family house in Trondheim / Norway. The ambition was to create a strict, yet playful and spatially rich house for the young family.

The design is based on series of squares, creating a rich variation of spaces, corners and overlapping zones.

A large staircase combined with a skylight at the center of the building, fills the structure with natural light. Double height rooms ensure a spatial connection between the three main floors.

The project is planned as a CLT construction (cross laminated timber) cladded with black stained pine, and scheduled to be built during 2020.

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2019/06/Tiller_Landscape_Plan.jpg http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2019/06/Tiller_Landscape_1.jpg

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2019/06/Tiller_Portrait_1b.jpg
http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2019/06/Tiller_Landscape_4.jpg

Garage extension

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2019/06/Tiller_Landscape_3.jpg

Garage extension

http://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2019/06/Tiller_Landscape_Utentak.jpg

Top floor