Cabin Bjerget carefully curls around a large rock, whilst three portals frame the unique coastal landscape of Østerøya.

The cabin is placed on the peninsula of Østerøya, next to the city of Sandefjord / Norway. The area is famous for its coastal landscape and the characteristic sand-colored bedrock next to the sea.

The project consists of three tiny houses carefully placed around a large rock. A narrow lush walkway covered with ivy creepers connects the different volumes. The spaces in between become small portals toward the unique landscape of Østerøya.

The exterior of Cabin Bjerget is covered in untreated pine wood, while the interior is built in birch veneer and polished concrete.

 

Team: Håkon Matre Aasarød / Sigrid Bjørkum / Anna Forslöw / Kurt Breitenstein

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Plan_Landscape_2.jpg

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Bjerget_Landscape_2.jpg
https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Tiller_Horisontal_3.jpg https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Tiller_Horisontal_1.jpg

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Adkomst_Hoyre.jpg

A narrow lush walkway covered with ivy creepers connects the different volumes.

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Tiller_Horisontal_5-kopi.jpg

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/110_Bjerget-kopi.jpg

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Tiller_Horisontal_Interior.jpg

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Construction-site-kopi.jpg

Picture from building site. Interior shots soon to come.

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Bjerget_Horisontal_8.jpg https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2020/11/Tiller_Horisontal_4.jpg

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2016/05/Osteroya5.jpg

Concept modell / 1:100

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2016/05/Osteroya4.jpg

Concept modell / 1:100

https://vardehaugen.no/wp-content/uploads/2016/05/Osteroya2.jpg

Concept modell / 1:100